LEAN HR
LEAN HR

Onderweg naar een wereldrecord

Adrian Kostera, een ultratriatleet die je waarschijnlijk al vaker voorbij hebt zien komen op onze socials. LEAN HR sponsort deze opmerkelijke atleet uit Grubbenvorst al jaren. En dat is niet voor niets. Adrian daagt zichzelf namelijk graag uit en gaat daarbij tot het uiterste om zijn doel te bereiken. Momenteel is hij bezig met een ultieme wereldrecordpoging. Namelijk een triatlon rond de wereld met een afstand van maar liefst 40.750 kilometer. Deze uitdaging is opgedeeld in de volgende drie disciplines:

  • 1.205 km zwemmen
  • 31.132 km fietsen
  • 7.833 km rennen

Vandaag vertelt hij over zijn beleving van deze bizarre reis.

Talent komt bovendrijven

“Ik begon op 1 juni 2023 met mijn wereldrecordpoging en zal zwemmen, fietsen en rennen tot 31 mei 2024. Het onderdeel zwemmen is al klaar, hier ben ik mee gestart. Ik zwom 18 kilometer per dag. Fysiek ging het fantastisch, zonder al te grote problemen. De zon was lastig, deze brandde op mijn nek en gezicht. Ook had ik het vaak enorm koud.

Elke dag kwamen er veel mensen om samen met mij te zwemmen, maar ongeacht hoeveel mensen rondom mij zwommen, ik was erg eenzaam. Tijdens het zwemmen kan je niet praten. Voor 69 dagen, 8 uur per dag zat ik alleen met de gedachten in mijn hoofd. Dat was erg moeilijk.”

De afgelopen dagen had ik wat extra uitdaging nodig, de uitdaging in de uitdaging.

Adrian Kostera, zwemmend op weg naar een wereldrecord.

Op die fiets

“Op 9 augustus begon ik met fietsen. 155 dagen lang, 200 kilometer per dag. Op dit moment heb ik al 12.600 kilometer gefietst. De afgelopen dagen had ik wat extra uitdaging nodig, de uitdaging in de uitdaging. Ik had 1.000 kilometer non-stop gefietst. Fietsen is leuk, maar de hitte of regen maakt het soms lastig. Het belangrijkste is dat ik op de fiets met anderen kan praten of naar een luisterboek kan luisteren.

Fysiek gaat het allemaal prima. De zomer is nu voorbij, ik ga door met fietsen tot 7 januari. Dan krijg ik naar alle waarschijnlijkheid te maken met sneeuw of gladde wegen. Vanaf januari zal ik beginnen met het onderdeel rennen. 7.833 kilometer in totaal, 55 kilometer per dag.”

Ken jij Adrian nog niet? Volg hem op de voet!

Overige artikelen