LEAN HR
LEAN HR

4 Gouden tips voor een ijzersterke vacaturetekst

Een vacaturetekst is het visitekaartje van je bedrijf en de eerste indruk die je potentiële kandidaten krijgen. Het is van cruciaal belang om een aantrekkelijke en duidelijke vacaturetekst te schrijven om de juiste talenten aan te trekken. Maar hoe doe je dat? Hier zijn 4 gouden tips voor een ijzersterke vacaturetekst!

1. Wees duidelijk en concreet

Niets is zo vervelend voor kandidaten als een vage of onvolledige vacaturetekst. Wees duidelijk over de functie, de verantwoordelijkheden en de vereisten. Gebruik geen jargon of interne afkortingen die niet voor iedereen begrijpelijk zijn. Concrete informatie over het takenpakket en de gewenste vaardigheden spreekt kandidaten aan en maakt hen enthousiast om te solliciteren. Noem dus ook altijd een salaris. Een enquête uit 2021 van Indeed toonde aan dat 43% van de kandidaten aangeeft dat ze een vacature overslaan als het salaris niet wordt vermeld. We herhalen: 43%!

2. Verkoop je bedrijfscultuur

Een vacaturetekst is niet alleen een opsomming van taken en vereisten; het is ook een kans om jouw bedrijf als werkgever te presenteren. Vertel kandidaten wat je bedrijf uniek maakt, wat de bedrijfscultuur is en wat je te bieden hebt als werkgever. Potentiële kandidaten willen weten waar ze mogelijk terechtkomen en of de bedrijfscultuur bij hen past. Een goede match op cultureel niveau zorgt voor meer betrokkenheid en medewerkers die langer blijven. Wees volledig, denk niet te snel dat kandidaten iets vanzelfsprekend vinden. Pas als jij denkt dat je overdrijft, is het goed!

3. Noem de voordelen en ontwikkelingsmogelijkheden

Kandidaten willen weten wat ze kunnen verwachten als ze bij jouw bedrijf komen werken. Toon niet alleen de salarisindicatie, maar benadruk ook secundaire arbeidsvoorwaarden zoals flexibele werktijden, thuiswerkmogelijkheden, opleidingsmogelijkheden en doorgroeimogelijkheden. Het aanbieden van ontwikkelingsmogelijkheden toont dat je investeert in de groei van je medewerkers en trekt ambitieuze kandidaten aan die hun carrière willen laten bloeien.

4. Schrijf met beleving en authenticiteit

Een saaie en formele vacaturetekst trekt natuurlijk niet de aandacht van toptalenten. Schrijf met beleving en gebruik een authentieke tone-of-voice die past bij de identiteit van jouw organisatie. Vertel een verhaal dat kandidaten aanspreekt en hen enthousiast maakt om bij jou te solliciteren. Een creatieve en levendige vacaturetekst zal veel meer reacties opleveren dan een standaardtekst. Don’t be boring!

Een vacaturetekst is een reclametekst, geen online functieomschrijving

Een ijzersterke vacaturetekst is essentieel om de juiste kandidaten aan te trekken. Wees duidelijk en concreet over de functie, presenteer je bedrijfscultuur, toon de voordelen en ontwikkelingsmogelijkheden, en schrijf met beleving en authenticiteit. Door deze 4 gouden tips toe te passen, vergroot je de kans om de juiste talenten aan te trekken die passen bij jouw bedrijf en de openstaande functie. Een vacaturetekst moet verleiden, kandidaten overhalen met jou in gesprek te gaan. Beschouw het als een reclame-uiting en onderscheid je van de de saaie online functieomschrijvingen van je concurrent!

Join our communities!

Heb je hulp nodig bij het werven van talent en het opstellen van een aantrekkelijke vacaturetekst? Neem vandaag nog contact met ons op en ervaar de impact van onze communities!

Overige artikelen