LEAN HR
LEAN HR

Een nieuwe baan rolt van de band

Het verhaal is bekend: VDL Nedcar heeft in totaal 3.500 mensen ontslagen. Het gaat om een van de grootste ontslagen sinds de sluiting van de mijnen in Limburg. Dat betekent dat de mensen die ontslag hebben gekregen de arbeidsmarkt weer betreden.

Een lastig verhaal?

De ontslagronde van VDL Nedcar heeft gevolgen voor alle medewerkers en heeft een effect op de arbeidsmarkt. Bij VDL Nedcar zijn medewerkers gespecialiseerd bezig geweest binnen een hoog geautomatiseerd productieproces. Het is daarom voor de ontslagen mensen moeilijker om aan werk te komen, omdat de kennis sterk op dit proces is gericht en voor ander werk niet altijd de vereiste kwalificaties aanwezig zijn. Ook zijn er mensen die nog nooit eerder gesolliciteerd hebben en dat nu voor het eerst moeten doen. En dat is lastig… tenminste?

We recruit and we know things

Momenteel is er sprake van een krappe arbeidsmarkt. Dat wil zeggen dat er een vraagoverschot is en er weinig werkzoekenden zijn voor de grote hoeveelheid beschikbaar werk. Dit betekent dat bedrijven met lege posities zitten en er veel openstaande vacatures zijn. Als gevolg hiervan is er veel werkgelegenheid, met name in de productiesector. Operators zijn momenteel meer gewild dan ooit.

Your community awaits you

LEAN HR heeft zich al veelvuldig bewezen door mensen zich te laten omscholen. Neem Nigel, die zich twee jaar geleden liet omscholen van vrachtwagenchauffeur tot operator. Hij vertelt graag wat omscholing voor hem heeft betekend.


Bij LEAN HR geloven we dat iedereen zich kan laten omscholen. Of je nu onlangs bent ontslagen of op zoek bent naar een carrièreswitch, omscholing kan de deur openen naar spannende nieuwe kansen. Waar je interesse ook mag liggen, wij stippelen een traject uit dat bij jou past. Want wij kennen jou gewoon beter.

Nieuwsgierig geworden naar jouw mogelijkheden? Schrijf je dan in bij onze community.

Overige artikelen