LEAN HR
LEAN HR

Waarom werken in ploegendienst veel voordelen biedt

Ben jij huiverig om in ploegendienst te werken vanwege de nadelen die je gehoord hebt? Snappen we helemaal. Onregelmatige werktijden kunnen inderdaad een ding zijn, maar het betekent ook dat je jouw werk beter kunt afstemmen op jouw leven. Stel je voor, je begint vroeg in de ochtend en hebt dan ‘s middags lekker tijd voor je hobby’s of quality time met je gezin. We gaan je laten zien dat werken in ploegendienst eigenlijk heel wat pluspunten heeft!

Welke ploegen bestaan er?

2-ploegen
In een 2-ploegenrooster werk je in 2 verschillende ploegen, meestal ochtend- en middag/avonddiensten. De ene ploeg begint vroeg in de ochtend en werkt tot het einde van de middag, terwijl de andere ploeg ‘s middags begint en tot laat in de avond werkt. Dit rooster wordt veel gebruikt in sectoren waarin de productie of dienstverlening de hele dag doorgaat.

3-ploegen
In een 3-ploegenrooster werk je in 3 verschillende ploegen: ochtend, middag en nacht. Elke ploeg heeft een vast schema waarin ze op verschillende tijden van de dag werken, en dit rooster kan zowel doordeweeks als in het weekend worden toegepast. Het wordt vaak gebruikt in industrieën waar continue productie of 24-uursdiensten nodig zijn.

4-ploegen
Een 4-ploegenrooster verdeelt het werkschema in 4 ploegen die elkaar afwisselen. Hierbij kunnen medewerkers werken in ochtend-, middag-, avond- en nachtdiensten.

5-ploegen
Een 5-ploegenrooster is het meest uitgebreide rooster, waarbij je werkt in 5 verschillende ploegen, inclusief weekenden. Het biedt een maximale spreiding van werktijden. Vaak werk je 6 dagen achter elkaar, waarna je 4 dagen vrij hebt voordat je aan de volgende diensten begint.

Voordelen van flexibiliteit in ploegendiensten

Een van de grootste voordelen van werken in ploegendienst is de flexibiliteit die het biedt. Je hebt de mogelijkheid om je werkuren aan te passen aan jouw behoeften en verplichtingen. Of je nu een ochtendmens bent of liever in de avond werkt, ploegendiensten geven je de vrijheid om te kiezen wanneer je werkt.

Interessante toeslagen

Naast flexibele werktijden bieden ploegendiensten vaak toffe extra beloningen. Denk aan toeslagen die je bovenop je reguliere salaris ontvangt. Dat kan flink oplopen. De hoogte van de ploegentoeslag verschilt weliswaar per werkgever en/of per CAO, maar over het algemeen gelden de volgende ploegendienst toeslagen:

5 ploegendienst: 28 – 33% toeslag
4 ploegendienst: 23 – 27% toeslag
3 ploegendienst: 15 – 20% toeslag
2 ploegendienst: 8 – 12% toeslag

Geen last van de spits

Een ander voordeel van werken in ploegendienst is dat je buiten de drukke spitsuren kunt reizen. Hierdoor vermijd je de dagelijkse verkeersopstoppingen en heb je kortere reistijden. Minder tijd in de file betekent meer tijd voor jezelf, je gezin en je sociale leven.

Weg met vooroordelen en ontdek de voordelen

Klinkt helemaal niet verkeerd, toch? Dus laat die vooroordelen los en ontdek de vele voordelen van werken in ploegendienst. Bij Lean HR begrijpen we dat werken niet alleen om het invullen van vacatures gaat, maar om het vinden van een baan die echt bij jou past en waarin jij volledig tot je recht komt. Daar kan het indelen van je tijd een belangrijke rol in spelen. In onze communities ligt de nadruk op het elkaar echt leren kennen en zo de perfecte match te maken tussen jou en een werkgever die aansluit bij jouw leven.

Meer informatie?

Benieuwd naar hoe wij jou kunnen helpen of wil je meer weten over werken in ploegendiensten? Neem vandaag nog contact met ons op en ervaar de impact van onze communities!

Overige artikelen