LEAN HR
LEAN HR

Generatie Y en Z gaan de werkvloer domineren

De werkvloer staat aan de vooravond van een grote verandering. Generatie Y (ook wel bekend als millennials) en Generatie Z nemen steeds meer posities in binnen bedrijven, en zij brengen een geheel nieuwe dynamiek met zich mee. Deze twee generaties hebben unieke kenmerken en verwachtingen die werkgevers niet kunnen negeren.

Wat kenmerkt generatie Y en Z

Generatie Y, geboren tussen 1981 en 1996, is opgegroeid in een tijdperk van technologische vooruitgang. Ze zijn digitaal onderlegd, sociaal bewust en streven naar betekenisvol werk. Voor hen is werk meer dan alleen een salaris; het gaat om persoonlijke groei, flexibiliteit, en een positieve impact op de wereld.

Generatie Z, geboren tussen 1997 en 2012, heeft nooit een wereld zonder internet gekend. Deze ‘digital natives’ zijn gewend aan directe toegang tot informatie en hebben hoge verwachtingen ten aanzien van technologie op de werkplek. Ze waarderen diversiteit en inclusiviteit sterk en zoeken naar werkgevers die deze waarden delen.

Wat betekent dit voor werkgevers

Generatie Y en Z hechten veel waarde aan flexibiliteit in hun werkleven. Traditionele negen-tot-vijf structuren maken plaats voor flexibele werktijden en remote werken. Werkgevers moeten bereid zijn om deze veranderingen te omarmen om talent aan te trekken én vast te houden.

Het integreren van geavanceerde technologieën is niet langer optioneel maar noodzakelijk. Millennials verwachten dat hun werkgevers up-to-date zijn met de nieuwste tools die efficiëntie bevorderen. Voor Gen Z is technologie zelfs nog belangrijker; ze willen werken bij bedrijven die innovatieve oplossingen implementeren.

Een sterke bedrijfscultuur die overeenkomt met persoonlijke waarden is essentieel voor zowel Gen Y als Gen Z. Bedrijven moeten transparant zijn over hun missie, visie, en waarden om deze generaties aan te spreken. Duurzaamheid, ethiek, diversiteit en inclusiviteit staan hoog op hun prioriteitenlijstje.

Loopbaanontwikkeling en groei

Leren is een levenslange reis, volgens generatie Y en Z. Ze zoeken naar werkgevers die mogelijkheden bieden voor professionele ontwikkeling door middel van trainingen, workshops, mentoring programma's en andere leermogelijkheden. Deze trend herkennen wij als organisatie en daarom is de LEAN Academy gecreëerd, met een breed aanbod gericht op het ontwikkelen van soft skills. Lees hier alles over de LEAN Academy.

Een duidelijk carrièrepad kan helpen bij het motiveren van medewerkers uit beide generaties. Ze willen weten dat er ruimte is voor groei binnen het bedrijf – zowel verticaal als horizontaal – zodat ze zich kunnen blijven ontwikkelen zonder elders te hoeven zoeken naar nieuwe kansen.

Wij kennen jou gewoon beter

Het aanbieden van gepersonaliseerde ervaringen kan helpen bij het creëren van duurzamere verbindingen tussen werknemers en werkgevers. Dit betekent dat bedrijven verder moeten kijken dan alleen functievereisten; ze moeten begrijpen wat elke medewerker drijft en hoe ze hen kunnen ondersteunen in hun persoonlijke doelen. Meer dan ooit is het belangrijk om medewerkers echt te kennen.

Dat is waar LEAN HR voor staat: het gaat om het vinden van een werkgever die echt bij jou past en waar jij je volledig kunt ontwikkelen. En daarom kijken we verder dan alleen de functie-eisen. Want werken kan overal. De vraag is alleen hoe je bepaalt welke werkgever, werknemer of toekomstige collega écht bij je past. Dat weet je alleen als je elkaar écht kent. En wij kennen jou gewoon beter.

Overige artikelen