LEAN HR
LEAN HR

Hier moet jij op letten bij jouw belastingaangifte

Het is weer zover: de belastingaangifte over 2023 kan vanaf 1 maart tot 1 mei worden ingevuld. Voor velen is dit een periode die gepaard gaat met enige stress, vooral omdat het belangrijk is om geen fouten te maken bij het invullen van de belastingaangifte. Ben je via LEAN HR aan het werk? Dan is het belangrijk om op een aantal zaken te letten.

Inkomsten

Zorg ervoor dat je alle inkomsten die je via LEAN HR hebt verdiend correct opgeeft. Dit omvat je salaris en eventuele andere vergoedingen die je hebt ontvangen. Het is belangrijk om je loonstrookjes en de jaaropgave die je van LEAN HR krijgt goed te bewaren. Op de jaaropgave staan je totale inkomsten en de ingehouden belastingen vermeld. Deze informatie moet je gebruiken bij je belastingaangifte.

Aftrekposten

Controleer of je met jouw belastingaangifte in aanmerking komt voor bepaalde aftrekposten. Dit kunnen bijvoorbeeld kosten zijn voor studie of beroepsopleiding die je zelf hebt betaald en die noodzakelijk zijn voor je werk of toekomstige werk. Als je een vergoeding voor reiskosten hebt ontvangen van LEAN HR, dan moet je dit ook correct opgeven. Afhankelijk van je situatie kan dit belastingvrij zijn of niet.

Als je voor je werk op tijdelijke werklocaties hebt gewerkt, kunnen er specifieke regels van toepassing zijn voor het opgeven van je inkomsten en aftrekposten. Controleer of premies voor arbeidsongeschiktheidsverzekeringen of andere werkgerelateerde verzekeringen die je zelf betaalt, aftrekbaar zijn.

Dubbele belastingheffing voorkomen

Als je in meer dan één land hebt gewerkt, zorg dan dat je informatie zoekt over belastingverdragen tussen deze landen om dubbele belastingheffing in je belastingaangifte te voorkomen.

LEAN HR geeft tips voor het invullen van jouw belastingaangifte

Het is altijd raadzaam om de website van de Belastingdienst te raadplegen of een belastingadviseur te raadplegen voor specifieke adviezen en richtlijnen die op jouw belastingaangifte van toepassing zijn. De belastingregels kunnen complex zijn en variëren afhankelijk van je individuele omstandigheden.

Overige artikelen