LEAN HR
LEAN HR

LEAN communities: een duurzame verbinding op de arbeidsmarkt

De arbeidsmarkt heeft in de afgelopen decennia heel wat veranderingen ondergaan, die uitdagingen en kansen hebben gecreëerd voor zowel werkgevers als werknemers. De traditionele manier van werving en selectie, maar ook van werken, is niet langer de norm vandaag. Heel belangrijk dus dat zowel organisaties als werknemers constant in beweging blijven. En om mee te gaan in dit dynamische landschap ziet LEAN HR de oprichting van LEAN communities als innovatief antwoord.

Waarom? Zo maken wij van elk recruitmentproces een dynamisch proces en kunnen wij onze doelgroepen matchen met de lokale arbeidsmarkt.

De huidige arbeidsmarkt

Bedrijven ondervinden tegenwoordig aanzienlijke uitdagingen bij het aantrekken van gekwalificeerd personeel én het behouden van dat talent. Er zijn momenteel veel transities gaande. De toenemende digitalisering/automatisering, de opmars van kunstmatige intelligentie, de krimpende beroepsbevolking in Nederland, de toename van internationale arbeidskrachten en de groei van de gig-economie hebben geleid tot een snel veranderende arbeidsmarkt. Dit dwingt zowel werkzoekenden als bedrijven om voortdurend te blijven ontwikkelen en zich aan te passen aan deze dynamische omgeving.

De oplossing: LEAN communities

LEAN communities vormen een strategische benadering voor bedrijven, waarin recruitment een voortdurend evoluerend proces is. Bedrijven maken gebruik van ons uitgebreide netwerk om getalenteerde individuen aan te trekken en te behouden. Door te investeren in zo’n community geniet je als werkgever van de mogelijkheid om ‘top of mind’ te blijven bij gekwalificeerd personeel. Dit onderscheidt je van concurrenten en draagt non-stop bij aan het opbouwen van een positief werkgeversimago. Met behulp van uitgebreide doelgroepanalyses, klant-specifieke onboardingsprocessen én onze LEAN Academy bouwen wij constant aan de employer brand van onze opdrachtgevers. Dit stelt ons in staat om snel gekwalificeerde kandidaten te identificeren en te benaderen.

Talent, kandidaten en werknemers afgebeeld in het LEAN HR Community model

Carrièrestappen met impact

Bij LEAN HR draait dus alles om communities. Communities waarin werkgevers, medewerkers, toekomstige collega’s en talent hun netwerk uitbreiden, nieuwe kansen ontdekken en elkaar helpen te groeien. Zo realiseren we carrièrestappen met impact. Het onderzoeken van de vaardigheden, passies en persoonlijke voorkeuren van werknemers, kandidaten en talent staat hierbij centraal, zodat iemand maximaal kan ontwikkelen en floreren. Dit begint al in de periode voordat iemand aan de slag gaat. Zowel pre-boarding als on-boarding zijn een belangrijk onderdeel van communities.

Duurzame verbinding

Werkgever én werknemer vormen beide essentiële pijlers in de arbeidsmarkt. Kennis over en interesse in medewerkers, de lokale omgeving en de dynamiek in de arbeidsmarkt zijn daarbij onmisbaar. Want alleen als je werkgever en werknemer kent, kun je vaststellen of er een ideale match bestaat tussen beide partijen. Door deze visie realiseren we duurzame verbindingen op de arbeidsmarkt, waarbij wensen en behoeften van werknemers en werkgevers worden vervuld en iedereen maximaal kan uitblinken.

Benieuwd wat LEAN Communities voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem contact met ons op.

Overige artikelen